• Persoonlijk advies op maat
  • Hoogwaardige kwaliteit spanplafonds
  • U blijft altijd onze klant, ook na oplevering!

Meest gestelde vragen

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over spanplafonds van DreamPlafonds.

Kan een spanplafond in elke woning?

In de meeste woningen kan een spanplafond worden gemonteerd, maar niet in elke woning. Buizen, scheve hoeken of kozijnen kunnen een dermate groot beletsel vormen dat montage niet mogelijk is. De DreamPlafonds-adviseur komt graag bij u langs om te kijken of een spanplafond ook in uw woning mogelijk is.

Kan een spanplafond in elke ruimte?

Een spanplafond kan in principe in elke ruimte: de slaapkamer, de gang of de woonkamer. Maar ook in vochtige ruimtes als de keuken en de badkamer. Want doordat een DreamPlafond behandeld is met biocide is het vochtbestendig en krijgen de meeste schimmels, algen en bacteriën geen kans meer; dus u hebt in vochtige ruimtes geen last meer van vlekken op uw plafond.

Wordt een ruimte niet veel lager door een spanplafond?

Een DreamPlafond kan vlak onder (± 3.5 cm) onder het bestaande plafond worden gemonteerd. Een spanplafond van DreamPlafonds is echter ook uitstekend geschikt als verlaagd plafond.

Kan een spanplafond bij een schrootjesplafond?

Het maakt voor een spanplafond niet uit of het bestaande plafond van schrootjes, hardboard, stucwerk of beton is. Een DreamPlafond wordt onder het bestaande plafond gespannen en van het bestaande plafond ziet u niets meer. U hoeft dan ook niets te doen aan het bestaande plafond, dat kunt u gewoon laten zitten.

Is een spanplafond ook een oplossing voor een schuine wand of plafond?

Spanplafonds kunnen worden aangebracht op elk type plafond. Ook op schuine wanden of schuine plafonds kunnen wij veilig een spanplafond monteren, bijvoorbeeld op een zolder. Ook de zogenaamde ´wangen´(zijkanten) van een dakkapel vormen geen probleem.

Is een spanplafond ook een oplossing voor een schuine wand of plafond?

Spanplafonds kunnen worden aangebracht op elk type plafond. Ook op schuine wanden of schuine plafonds kunnen wij veilig een spanplafond monteren, bijvoorbeeld op een zolder. Ook de zogenaamde ´wangen´(zijkanten) van een dakkapel vormen geen probleem.

Kan een schilderijrail geïntegreerd worden?

Daarvoor hebben we meerdere oplossingen, afhankelijk van uw voorkeur en de randafwerking. U kunt kiezen uit een zichtbare, half zichtbare of onzichtbare bevestiging.

Kan mechanische ventilatie, luchtverwarming of een afzuigkap geïntegreerd worden?

Dat kan, de roosters en de afvoer worden in het spanplafond verwerkt, waarbij achter het Dreamplafond een luchtdichte verbindingsmal wordt gemaakt.

Waar is een spanplafond van gemaakt?

Een spanplafond van DreamPlafonds bestaat uit hoogwaardige kwaliteitskunststof. De cadmiumvrije kunststof is afkomstig uit Duitsland waar al veel langer interieurs worden verfraaid met dit soort plafonds. De jarenlange ervaring in combinatie met voortdurende kwaliteitscontrole staan garant voor een goed product.

Hoe lang gaat een spanplafond mee?

Een spanplafond gaat vele jaren mee. Duizenden klanten genieten al meer dan 20 jaar van spanplafonds. Al die tijd hoeven ze er niets aan te doen, alleen maar af en toe met een milieuvriendelijk schoonmaakmiddel af te nemen.

Is een afbeelding op het spanplafond mogelijk?

Dat is zeker mogelijk! Met het zogenaamde Deco-doek kunt u eenvoudig afbeeldingen op uw plafond laten drukken. Het assortiment biedt een ruime keuze aan afbeeldingen van bijvoorbeeld stranden, skylines en natuurlijke omgevingen. Maar u kunt ook gewoon een eigen foto of design gebruiken om precies de gewenste sfeer in huis te creëren.

Kan een spanplafond buiten gebruikt worden?

Jazeker! Spanplafonds zijn vochtbestendig en schimmel-, alg- en bacteriewerend, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor in iedere ruimte; dus ook buiten!

Hoe is het gesteld met de lichtechtheid van een spanplafond?

Lichtechtheid zegt iets over het verkleuren van het materiaal onder invloed van ultraviolette straling. En ultraviolette straling zit zoals u weet in zonlicht. De lichtechtheid van DreamPlafonds is bijzonder hoog. Volgens de DIN 54004 kwaliteitsnorm is de lichtechtheid groter dan 6 op een 8-puntsschaal.

Is een spanplafond afwasbaar?

Een spanplafond kunt u gerust afnemen met een sopje met fijn wasmiddel. Dat is het enige ‘onderhoud’ dat u aan een DreamPlafond heeft.

Gaat een spanplafond schilferen of bladderen?

U bent voorgoed af van vervelende plafondproblemen als schilferen en bladderen. Het materiaal waarvan een spanplafond is gemaakt, kan absoluut niet schilferen of bladderen. U hoeft dus nooit meer met een kwast of een schuurmachine de keukentrap op. Of vond u dat juist leuk werk?

Wat gebeurt er met een spanplafond als er brand uitbreekt?

Een spanplafond brandt niet zelfstandig, maar verkoolt. Een spanplafond van DreamPlafonds is vlamdovend, er vindt dus geen brandvoortplanting plaats.

Zijn spanplafonds duurzaam?

Naast dat onze spanplafonds een lange levensduur hebben, zijn ze tevens volledig herbruikbaar en recyclebaar. Dit maakt een Dreamplafond tot een duurzame keuze.

Zakt een spanplafond ook door?

Een DreamPlafond wordt op een speciale manier strak gespannen. Een spanplafond zakt daardoor niet zichtbaar door. Maar net als alle andere plafonds, is een DreamPlafond in het midden iets lager dan aan de zijkanten, maar dat valt gegarandeerd niet op. Ook uw huidige plafond is in het midden iets lager. En dat ziet u waarschijnlijk ook niet.

Krijg ik een bewijs van kwaliteit?

Een spanplafond van DreamPlafonds wordt altijd geleverd met een kwaliteitscertificaat. Daarin garanderen wij u voor vijf jaar de kwaliteiten van het plafond en de juiste montage. Bovendien beschikken wij over een uitstekend serviceapparaat.

Vergt een spanplafond onderhoud?

Schuren, verven en stuken zijn voltooid verleden tijd. Af en toe afnemen met een sopje, dat is het enige ‘onderhoud’ dat een spanplafond nodig heeft.

Kan er ook verlichting in een spanplafond worden aangebracht?

Een DreamPlafond en verlichting horen eigenlijk onlosmakelijk bij elkaar. In een DreamPlafond kan uw huidige verlichting worden verwerkt, maar ook sprankelende halogeenverlichting. De verlichting wordt volledig in het plafond geïntegreerd, waardoor het plafond een chique uitstraling krijgt.

Het is belangrijk dat u, voor u een DreamPlafond aanschaft, goed nadenkt over het verlichtingsplan, dus waar u welke verlichting wilt hebben. Stel uzelf daarbij vragen als: waar zit ik te lezen, te eten, tv te kijken, waar loop ik, waar wil ik een romantisch hoekje hebben? Wij adviseren u graag bij het opstellen van een verlichtingsplan en de invulling ervan met halogeenverlichting of andere lampen. U hebt de keuze uit vele schitterende verlichtingsmogelijkheden. Dankzij onze jarenlange ervaring kunt u verzekerd zijn van een gedegen advies.

Is het mogelijk om de halogeen verlichting om te zetten naar LED?

Ja dit is zeker mogelijk. We bekijken per plafond wat er moet gebeuren en wat de mogelijkheden zijn en wat dit gaat kosten. U kunt er voor kiezen en bestaande armatuur weer te gebruiken, maar wij kunnen uiteraard ook nieuwe armaturen leveren.

Ik heb nu draden van de verlichting over mijn plafond lopen, houd ik dat met een spanplafond?

Eén van de grote voordelen van een DreamPlafond is dat alle draden en snoeren er onzichtbaar boven weggewerkt kunnen worden. U geniet dus van het schitterende plafond en de sprankelende verlichting. En niets van de bedrading te zien.

Ik wil mijn verlichting niet altijd op de plaats waar de lichtaansluitingen nu zitten, kan dat?

Doordat boven een DreamPlafond de draden onzichtbaar weggewerkt kunnen worden, bent u dus ook niet langer afhankelijk van de electriciteitspunten in het plafond. Dat betekende voor veel van onze klanten, die geen snoeren over het plafond wilden hebben, dat ze met een DreamPlafond eindelijk licht kregen waar ze het wensten! Zonder ontsierende snoeren.

Wat gebeurt er met een gordijnrail bij een spanplafond?

Doordat een DreamPlafond ongeveer 3,5 cm onder het bestaande plafond gemonteerd wordt, vallen de gordijnrails daar veelal precies achter. Het plafond wordt zodanig langs de rails gemonteerd dat u alleen nog maar uw gordijnen ziet en geen rails meer. Als u een zware kwaliteit gordijnen heeft, is het vaak heel sfeervol om daar spots op te richten.

Hoe is de randafwerking bij een spanplafond?

Voor de overgang tussen plafond en wand heeft DreamPlafonds verschillende soorten sierlijsten: klassiek, chique, modern of tijdloos. U kunt zelf de stijl kiezen die bij u past. Een passende randafwerking geeft een meerwaarde aan uw plafond die we tegenwoordig haast niet meer zijn gewend. Sierlijsten zijn opvallende details die de ruimte afmaken.

Rozetten en ornamenten? Kunnen die ook bij een spanplafond?

Meestal wordt bovenstaande vraag met verbazing uitgesproken omdat wij zelf even aangeven dat rozetten en ornamenten samen met een DreamPlafond aangebracht kunnen worden. De meeste klanten staan er niet bij stil dat zoiets fraais ook in hun eigen woning kan. Rozetten en ornamenten worden bijna alleen nog geassocieerd met statige gebouwen, terwijl dit soort versieringen ook in de huizen van tegenwoordig een geheel eigen sfeer kunnen creëren. Een sfeer die veel persoonlijker is dan de sfeer van een kaal plafond.

Moet ik mijn hele kamer ontruimen als ik een spanplafond neem?

De montage van een DreamPlafond is snel en schoon. Het brengt veel minder rommel met zich mee dan witten of stuken. Er hoeft zelden geboord te worden voor het monteren van het plafond en de verlichting. In de praktijk blijkt de handigste oplossing te zijn: de kleine spullen verwijderen en de grote stukken, zoals een bankstel te laten staan. De monteurs helpen u op de dag van montage om ze op een praktische plaats neer te zetten. Dek eventueel de spullen af, anders kunt u ze na de montage waarschijnlijk afstoffen. Zware stukken, als eikenhouten kasten, kunnen altijd blijven staan.

Hoelang duurt de montage?

Meestal wordt een DreamPlafond binnen 24 uur gemonteerd. Dat wil zeggen als we ‘s-morgens beginnen is het veelal ‘s-avonds klaar. Mocht u meerdere ruimten willen verrijken met DreamPlafonds, dan kan het voorkomen dat we meerdere dagen bezig zijn.

Hoe voorkom ik galmende en weerkaatsende geluiden in de ruimte?

Als wij een nieuw plafond plaatsten kunnen wij een akoestische corrector tegen het oude plafond plaatsen. U krijgt dan een akoestisch plafond waardoor het geluid niet weerkaatst maar geabsorbeerd wordt. U kunt dit vergelijken met het plaatsen van een hoogpolig tapijt, de akoestiek zal prettig en aangenaam worden. Ook bestaan er mogelijkheden om speciaal akoestisch materiaal te gebruiken.

Wie zijn dat eigenlijk, de DreamPlafonds-adviseurs?

De DreamPlafonds-adviseurs werken bij plafondvakbedrijven die zijn aangesloten bij de DreamPlafonds-Centrale. De DreamPlafonds-Centrale levert hun de materialen. De adviseurs hebben speciale trainingen gevolgd waarin materiaalkennis is behandeld en waarin ze zijn opgeleid in het geven van advies over plafonds bij iedere interieurstijl. Als ze deze trainingen met goed gevolg hebben doorlopen, mogen ze zich met recht DreamPlafonds-adviseur noemen. Als u de adviseur bij u thuis laat komen, krijgt u in uw eigen omgeving een advies dat bij u past. De adviseur heeft altijd alle stalen bij zich. U krijgt ter plekke een goede indruk van de plafonds, de verschillende soorten verlichting en de randafwerking. Samen met de adviseur kunt u op uw gemak bekijken wat u mooi vindt en wat bij u past. Wij trekken rustig twee uur voor u uit zodat u weloverwogen bezig kunt zijn met de geweldige metamorfose die u te wachten staat.

Waar vind ik DreamPlafonds?

DreamPlafonds is gevestigd in Heino. Wilt u graag in onze showroom DreamPlafonds bewonderen, bel dan (0572) 394599.

Ik wil meer weten over spanplafonds; waar kan ik terecht?

Als u meer wilt weten over spanplafonds kunt u eenvoudig, ons contactformulier invullen, waar u een vraag kunt stellen of u terug kunt laten bellen. Een van onze medewerkers zal u dan zo snel mogelijk te woord staan om u uitgebreid te informeren en uw vragen te beantwoorden.

Heeft u ook een showroom?

Wij heben een in pandige showroom bij Seine Wonen en Slapen aan de Molen weg 2 in Heino. Hier kunt u een zes-tal belevingsruimtes van 5 x 5 m bezoeken. U ziet hier een aantal mogelijkheden. Een bezoek brengen aan Seine Wonen en Slapen kan tijdens de reguliere openingstijden van de winkel (zie www.seinewonen.nl). Uiteraard is het ook mogelijk een afspraak in te plannen voor het bezichtigen van de belevingsruimten, onze adviseur staat u graag te woord. Een afspraak inplannen kan via (0572) 394599.

Wat kost een spanplafond?

Een DreamPlafond kent geen prijs per vierkante meter. De prijs is totaal afhankelijk van de ruimte en uw wensen. De eerste vraag is uiteraard: kan het in de ruimte? Zo ja, wat zitten er dan voor haken en ogen in de ruimte die eventueel extra werk met zich meebrengen. Dat kunnen we uiteraard pas ter plekke zien. Verder zijn uw wensen doorslaggevend, u kunt het zo duur maken als u zelf wilt. Er is bijvoorbeeld een randafwerking die alleen al 40 euro per meter kost. De goedkoopste kost echter maar 4 euro per meter. Ook wat het plafond betreft heeft u de keuze uit verschillende soorten en dus verschillende prijzen. Hoogglans is bijvoorbeeld duurder dan een mat plafond. Verlichting ten slotte is een factor waar wij ongezien al helemaal niets over kunnen zeggen. Hebt u een licht of donker huis, houdt u van sfeervolle hoekjes of wilt u juist overal kunnen lezen? Wij weten het (nog) niet. Maar wij horen het graag van u. En wanneer we bij u thuiskomen en u hebt uw keuze gemaakt, dan rekenen we u tot op de cent voor wat het gaat kosten. Dat lijkt ons een eerlijk voorstel, want dan pas beschikken wij over genoeg gegevens om u een betrouwbare prijs te geven en werk kunnen maken dat wij garanderen.

Wilt u een advies op maat, klik dan hier

enthousiast geworden over onze spanplafonds?

En wilt u meer informatie of heeft u een vraag over DreamPlafonds?

Vul onderstaande gegevens in en ontvang en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Bekijk de dreamplafonds
video voor het complete werkproces

Benieuwd naar de mogelijkheden voor u? Vraag hier direct een offerte op.

Offerte aanvragen